pro tools m-powered

Pro Tools na platformě Windows

Moderátoři: BS, PK, JJ

Odpovědět
honza
Příspěvky: 1
Registrován: stř kvě 20, 2009 11:13 am

pro tools m-powered

Příspěvek od honza »

Dobrý den,měl bych pár otazek ohledně tohoto programu!
Za prvé bych se chtěl zeptat,jestli upgrade Pro tools 8 LE bude fungovat i na Pro tools 7.3!
Dále bych se chtěl zeptat jestli funkce ELASTIC PITCH A ELASTIC TIME fungují i na virtualní stopu,nebo se vztahují jen na audio stopu!
Další dotaz mám na funkci destruktivního nahravaní,jestli funguje způsobem,vytvorim si smyčku,která trvá,třeba,10 vterin,bude se mi opakovat stále dokola,a když si zapnu destuktivní nahrávání,jesli mi to bude pořád v té smyčce nahrávat,vyvolám si virtuální nástroj který mám v té smyčce,a když budu měnit ruzné parametry zvuku a efektů obsažených v tom nastroji,jestli se mi to zaznamena do toho nahrávání,a po následném vypnutí záznamu,by se mi ta audio stopa ,kam sem nahrával ten svůj jam měla natáhnout vlastně na celou tu délku nahrávání,bohužel mi to takhle ,ale nefunguje,jak LOOP RECORD ,tak i DESTRUCTIVE RECORD takhle nefungují,nebo mám někde něco špatně nastaveno!
Předsavoval bych si to tak,že na audio stopě bych nastavil délku trvání smyčky,třeba pět minut a na virtuální stopě deset sekund,bohužel to mi taky nějak nejde,když si chci nahrát nějaký jam,musim vytvořit LOOP trvající tak dlouho dokud chci nahrát,ale to mi příjde takové divné,nepraktické :lol: !
Dále se chci zeptat jestli jdou na jednom počítači spustit PROO TOOLS dvakrát ,zkoušel jsem a nejdou,ale mám takovej pocit,že jsem někde četl,že to jde!
Te je asi zatím vše,doufám,že jsem to napsal aspon trochu srozumitelně a předem děkuji za odpověd![/b]
PK
Příspěvky: 25
Registrován: úte pro 07, 2004 6:38 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PK »

Za prvé bych se chtěl zeptat,jestli upgrade Pro tools 8 LE bude fungovat i na Pro tools 7.3!
Upgrade na Pro Tools 8 je samostatná instalace - starší verze Pro Tools se musí před instalací 8 odinstalovat. Takže je jedno, jestli to byly Pro Tools 7 nebo 7.4 nebo cokoli jiného.
Dále bych se chtěl zeptat jestli funkce ELASTIC PITCH A ELASTIC TIME fungují i na virtualní stopu,nebo se vztahují jen na audio stopu!
Virtuální stopou je asi míněn Instrument track. Elastic audio funguje pouze na audio regionech v audio stopách. Je to logické, Pro Tools musí mít před přeladěním nebo změnou rychlosti audio materiálu možnost jej analyzovat a najít přechodová místa a podle výsledku analýzy přizpůsobit parametry přelaďovacího procesu, jinak by tato operace nepřinesla příliš poslouchatelné výsledky. Na stopě instrumentu tedy elastic audio použít nelze, a ani by tam nemělo smysl, vždycky je lepší nastavit parametry daného sampleru/syntezátoru tak, aby rovnou vyráběl zvuk o výšce a rychlosti jakou chceme, než po samotné syntéze ještě přelaďovat audiovýstup nástroje. Pokud to opravdu chceš dělat, musíš nejprve z daného Instrument tracku zvuk vyexportovat do audiosouboru (bounce) a ten natáhnout do audiostopy.
Další dotaz mám na funkci destruktivního nahravaní...
Destruktivní nahrávání znamená, že stávající zvuk na stopě, přes který se nově nahrává, se nezachová. Při normálním nahrávání se stávající audio zachovává a je možné jej obnovit, respektive přepínat, která verze bude aktivní (původní záznam zůstává v seznamu regionů). Loop record je určen k tomu, aby bylo možné nahrát několik verzí jednoho partu několikrát za sebou bez zastavování a spouštění. Vznikne tak několik "tejků" (take) a je možné z nich vybrat ten nejpovedenější.
K tomu, čeho chceš dosáhnout ty, se používá smyčkování regionů, ať už MIDI nebo audio. Koukni se do manuálu (Pro Tools Reference Guide) na kapitolu 36: Region Loops and Groups. Nastavíš si počet opakování dané krátké smyčky a za jejího přehrávání pak do další audiostopy normálně kontinuálně nahráváš.
Dále se chci zeptat jestli jdou na jednom počítači spustit PROO TOOLS dvakrát
Nejdou.
Odpovědět